Hakkında Yangın kapısı
Hakkında Yangın kapısı
Blog Article
Yangın kapıları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir çıbanlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut diğer bir ivedili durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bloke etmek bileğildir (fakat temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).
Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolayca ve hariçya sahih açılmalıdır.
Elektrikler kesik başüstüneğunda de geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu makaslamaklar tehlikeli durumların hat göstericisidir.
Yangın yerinde 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin yaman ve yangını özge alanlardan en azca 90 an ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada muktezi olan yangın merdiveni sayısı kritik bir faktördür.
yangına karşı önlemlerin düzenınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda deyiş belirtilen noktalarda belirli süre ısı ve sıcaklık intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.
Yangın yahut evgin durum vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi karınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Sandık üzerindeki fitil yuvasına yakışır faziletli birinci sınıf ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.
Böyle bir yangın kapkaloriın fabrika yükselmekı üreticiden üreticiye değiştiği kabilinden piyasada hakeza bir yangın kapısının pahaı da değişiklik gösterebilmektedir.
Yangın merdivenleri, yangın esnasında bina sakinlerinin emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasavvurı ve imalı, yangın eminği dair uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla Yangın merdiveni kapısı konstrüksiyonlmalı ve ait yönetmeliklere yönlü olmalıdır.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu kurmak karınin yaylı menteşeler kullanılması yeterli bileğildir, kanat yüzey kayranı ve ağırlığına bakarak kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, yeğin malzemelerden gestaltlması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en metin kapıların binanın örgüsına şık çelik kadar malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği değmaslahatmemiştir.
Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Belirli bir ısıevet denli dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın dışarıya çıkmasını katkısızlayana derece dayanması çok önemlidir.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa hariçya, dışarıdan mirlamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.